14 Şubat 2010 Pazar

D E M E T SAĞIROĞLU


1994 yılının sonbaharında bir kişiyi "yıldız" yapacak bir albüm raflarda yerini aldı. "Demet-Kınalı Bebek" ismiyle müzik dünyasına bir hareket getirdi Demet Sağıroğlu.. Aslında Demet, yerli müzik takipçilerinin tanıdığı bir isimdi.. 1990'lı Kayahan şarkılarına yaptığı vokallerle şarkıları apayrı bir boyuta ulaştıran bir sesti Demet. "Kınalı Bebek" birbirinden güzel 10 şarkı ile dopdolu bir albümdü. Ayrıca bu albümle birlikte genç yaşta kaybettiğimiz ünlü müzisyen Uzay Hepari kulaklarımızda son kez iz bırakmaktaydı.
Albümün "Kınalı Bebek" kadar hatta belki ondan bile çok popüler olan diğer şarkısı "Arnavut Kaldırımı" ydı. Abdullah Oğuz tarafından çekilen muhteşem bir kliple, hem şarkı olarak hem de klip olarak kendine çok haklı bir yer edindi "Arnavut Kaldırımı"..
"Yağızım", ve "Biçare" de albümün bir Demet klasiği olan şarkılar listesinde yerini aldı.
Aradan 2 yıl geçti..Öyle bir klip dönmeye başladı ki böylelikle ekranlarda biz müzik severler Demet Sağıroğlu'nun çıkışının devam edeceğini,Demet'in Türk Pop müziğinde tahtını kurduğunu anlamış olduk. Demet artık büyümüştü ve daha sitemkardı. "Şikayetim Var" ile "Hayallerimi çalmışlar,almış kaçmış insafsızlar" diye sitemdeydi ve o ne güzel bir tonlamayla "Şikayetim Var" demekti.. "Aşk Perisi","İhanet Ettin","Alacakaranlık" , "Sana Kaldı" diğer iddialı şarkılardandı.Albümün ikinci klibi "Aşk Perisi" ne çekildi. Aşk Perisi de Demet naifliğini bizimle tanıştıran sımsıcak bir şarkıydı.. Ve "Sımsıcak"....
1998 yazında albümün reklamları, klip demosu "Yarın Olmaz" ın introsu yine ekranlardaydı. Demet o mükemmel sesini çok iyi şarkılarla birleştiriyor ve bu şarkıları mükemmel bir ekiple kliplendiriyordu. Müzikten kazandığını yine müziğe yatırıyordu. "Yarın Olmaz", "Sımsıcak" ın çıkış şarkısıydı ve Mustafa Alıtoklar ın da katkısıyla şarkıya kısa film tadında muazzam bir klip çekilmişti. Albümde öyle bir Soner Çınar şarkısı vardı ki hala hayatımın şarkılarından biridir.. O şarkı eskimez, dinlendikçe yenilenir.. "Allah Görür".. Öyle de güzel bir kliple taçlanmıştır ki bu şarkı, hem Demet'i izlemeye hem de şarkıyı dinlemeye doyum olmaz. Bir Sezen imzası olan "Arada Derede" de albümün en iddialı şarkılarındandı..Dönemin en popüler filmlerinden olan "Ağır Roman" ın soundtrack i olan "Bir Vurgun Bu Sevda" da Demet Sağıroğlu yorumuyla albümde yerini aldı.
2000 yılına gelindiğinde Türk Pop Müziği korsan belası ile karşı karşıyaydı.. Bu dönemde çıktı Demet'in 4. solo albümü "Papatya Falları".. Aslında albümün adı yoktu, "Demet" olarak çıkmıştı ama Papatya Falları o kadar beğenildi ki albüm bu isimle anılır olmuştu. Bu albümde Demet Sağıroğlu, besteci-güfteci kişiliğiyle daha ön plandaydı. "Savruldum" , "Ben Anneme Çekmişim", "Sus Söyleme", "Misafir" albümün en ilgi çeken parçalarındandı.
2000 li yılların ortalarında artık albümler eskisi gibi satmıyor, sanatçılar albüm aralarını zorunlu olarak açıyorlardı. Demet de ilk defa 4 yıl gibi bir ara verdi yeni albümü için. "Korkum Yok" 2004 yılında çıktı piyasaya. Albüm hiç bir ticari kaygı taşımadan, Demet'in içinden geldiği gibi, kendisi gibi doğal olarak hazırlanmıştı. Müfide İnselel şarkıları albümde göze çarpmaktaydı. "Korkum Yok" , "Tabu" , "Mandalina" albümün parlayan şarkılarındandı.
2009 yılına gelindiğinde bu sefer 5 yıl geçmişti. Demet bir single için kolları sıvamış ve yaz ayına "Silkelen" isimli ilk single'ını yetiştirmişti.Albümde "Silkelen" ve "Gittiğim Yol" isimli 2 şarkı bulunuyordu. Singlenın promosyonu belki de hiç yapılmadı. Bu nedenle single, dinleyicilere yeteri kadar duyurulamadı. Aynı yıl Demet Sağıroğlu bir filme daha sesini kattı.."Adını Sen Koy" filmi Demet'in sesiyle can buldu.
En son albümle günümüz arasında 6 yıl kadar bir zaman geçtiği düşünülürse biz müzikseverlerin Demet Sağıroğlu'nu özlemiş olduğu çok açıktır. Benim kişisel temennim Demet'in o buğulu sesiyle , önümüzdeki kış bize içimizi ısıtacak bir kış albümü yapmasıdır. Çünkü kış onun o buğulu sesine çok yakışmaktadır!

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa