23 Aralık 2009 Çarşamba


Kırık Kalpler Durağı'nda

Tam 5 yıl 5 ay olmuş Candan Erçetin albüm çıkarmayalı.. Belli ki çok şey birikmiş. Zaten albüm kartonetinde kendisi de bu birikmişliği "Sanırım artık bir şeyler söylemenin zamanıdır" şeklinde ifade etmekte..
"Kırık Kalpler Durağında" Candan Erçetin'in 6. solo albümü. Hazırım, Çapkın, Elbette, Neden ve Melek'in diğerlerine nazaran daha uzun isimli 6.kardeşi..
Albümün kapak fotoğrafı ilk gördüğümde beni ciddi derece şaşkınlığa uğrattı. Son derece basit , yeşil ve kızıl renk tonlarında, kendisine hiç yakışmamış saç modeliyle Candan Erçetin'i olduğundan yaşlı göstermiş bir kapakla karşı karşıya kaldığımda donakaldım. Vitrin değil içerik önemlidir diyerek dinlemeye başladım CD'yi..
Albümü adını veren sözü ve müziği kendisine ait "Kırık Kalpler Durağında" ile karşılıyor Candan bizi bu albümde.. Albümün çıkış parçası olabilecek kadar güzel, sözleriyle insanın içini sızlatan, müziğiyle ruhunu okşayan bir şarkı.. Hemen peşine bir Candan kültü olması kaçınılmaz "Güllere de aşkolsun yine sen kokacaklar /Fallara da aşkolsun yine sen çıkacaklar" gibi naif sözlere sahip "Git" geliyor. Git'in sözleri Cemal Safi, müziği Candan Erçetin'e ait. "Kader" isimli şarkı yine sözü müziği Candan Erçetin'e ait 2010 yılında seyircisi ile buluşacak "Kaptan Feza" filminin de soundtracki olan lokomotif hoş bir şarkı. Vee "Vallahi" Albümün 4 numaralı ve en sitemkar şarkısı..Tipik bir Candan sitemi ve yine tipik bir Candan başyapıtı.. "Yalvaramam ", "Nedense Sustum" ve "Unutursun" şarkılarının da oldukça dikkat çekeceğini belirtmek lazım.. Albümün en hareketli parçaları "Gözler" ve eğlenceli bir balkan türküsü olan "Vay Halime".. Albümde bir Ayşe Kulin şiiri olan "Bahar" ve Ömer Hayyam-Neyzen Tevfik" sözlerinden bestelenen "Türkü" isimli şarkılar da mevcut. Yine bir sinema filmi "Gölgesizler" in sountracki olan " Ben Kimim" 'i de albüme dahil etmiş Candan.. "Ninni" şarkısı ise albümün kapanış parçası ve oldukça politik yapısı olan bir şarkı.. Bizi uyutanlara ve biz uyuyanlar için söylenmiş basbayağı bir ninni! Asıl albümün sürprizini en sona sakladım; Gördüğüm zaman "Candan, geleneği bozmayarak çok da gereği olmayan bir cover yapmış" olarak yorumladığım ve sonra da şarkının mükemmel düzenlemesi ve adeta şarkının baştan yaratılması ile bu yorumumu bana yutturan "Unutama Beni".. Candan Erçetin hakikaten harika yorumlamış ve iyi ki bu unutulmaz eseri de bu albüme dahil etmiş..
Bahsettiğim tüm bu şarkılar ve bahsetmediğim görece iddiasız ama bir o kadar kaliteli toplam 16 şarkı genel olarak değerlendirildiğinde Candan bir kez daha sevenlerini hayal kırıklığına uğratmamıştır demek mümkün. 10 yıl önce Mete Özgencil ile iş ortaklığını bitiren ve artık kariyerinin ilk yıllarındaki kadar klip çekmeyen sanatçı, aynı tutumu bu albümde de devam ettirir mi bilinmez ama bu albüme gelecek ilk klip "Kırık Kalpler Durağında" olmalıdır diye düşünmekteyim.
Candan Erçetin, sonuç olarak müzik kalitesini bir önceki albümünün de üstüne taşıyarak arşivlerde yer alması gereken "Kırık Kalpler Durağında"yı oluşturmuş ve bizlere yeni yıl hediyesi olarak sunmuştur. Bu çalışmanın ardından, albüm kartonetinin tam ortasında yer alan fotoğrafındaki gibi ellerini iki yana açarak "Ben daha ne yapayım" dercesine bizlere gülümsemektedir...

Ellerine sağlık olsun Candan..

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa